Autobanden

Banden zijn een belangrijk onderdeel van uw auto. Ze verbinden immers de auto met de weg. Een groot deel van de veiligheid wordt bepaald door de autobanden. Verder zijn banden bepalend voor een goede wegligging en optimaal remvermogen.

Banden leggen een basis voor de veiligheid, het brandstofverbruik en de productie van geluid door uw voertuig. Het is gemakkelijk om te bekijken hoe uw voertuig scoort op de hiervoor benoemde punten. Het Europese bandenlabel heeft daarvoor een overzichtelijk puntenschema ontwikkeld, de score loopt van A t/m G, waarin A de hoogste score heeft.

Wij bieden graag hulp aan bij het monteren van uw banden en het overdragen van gerelateerde informatie.

Zomerbanden

Wanneer u van plan bent om nieuwe banden aan te schaffen is het verstandig om na te denken over de volgende zaken: Wat voor type auto heeft u, wat voor type rijder bent u en welk budget heeft u? Dit is namelijk nodig om tot een goed type band te komen. Zomerbanden zijn het best bij normale Nederlandse weersomstandigheden, dus droog weer en temperaturen boven de 7 graden Celsius. Dit komt meestal voor tussen maart en oktober.

Winterbanden

Rijdt u op zomerbanden en is het buiten kouder dan 7 graden Celsius? Dan is het verstandig om de banden om te wisselen naar winterbanden. Met winterbanden houdt u beter grip op de weg.

Vierseizoenbanden

Een vierseizoenenband is een band die u het hele jaar door kunt gebruiken. Voor Nederland zijn vier seizoenenbanden prima banden. Ze zijn minder geschikt voor extreem winterse omstandigheden.

Velgen

Ook kunt u bij ons terecht voor alle soorten velgen. Wij voeren ook velgreparaties uit.

Autoservice Kole Banden & Velgen